Amb la llibreta plena

Tornem tal com vam marxar, amb una llista llarga, interminable, de lectures pendents i amb la llibreta plena de nous fragments per compartir.

Una mica més savis, potser (per allò de veure món), i una mica més vells (això, indubtablement).

Aquestes han estat les lectures de l’agost. I bé que poc o molt totes han sofert el llapis, no totes tindran un lloc a El Subratllat.

Els llibres que he llgit aquest agost

Lectures d’agost (photo by @OriolMD)

I és que la cua és llarga, de moment els d’aquesta petita pila ja fa setmanes que esperen el moment de treure-hi el cap.

Els que aviat hauríem de veure per aquí (photo by @OriolMD)

Els llibres que aviat hauríem de veure per aquí (photo by @OriolMD)

Però la pila que angoixa de veritat, i que no hi ha manera que baixi —i que no baixarà mai, afortunadament— és la de llibres pendents.

La llista de llibres pendents que sembla, i és, inexhaurible.

Llibres a la cua. (photo by @OriolMD)

Així que, mentre es va coent la nova entrada (la de veritat, que això d’avui és només per anar escalfant motors i donar la benvinguda), tanquem amb un dels començaments més citats i més brillants, de tota la lite del XIX —de fet, de tota la lite.

«Era el millor dels temps, i era el pitjor: era l’edat de la saviesa i la de la ximpleria; era l’època de la fe i l’època de la incredulitat; l’estació de la Llum i la de les Tenebres; era la primavera de l’esperança i l’hivern de la desesperació; tot se’ns oferia com a nostre i no teníem absolutament res; anàvem tots directament al Cel, tots ens precipitàvem cap a la direcció contrària. En un mot: l’època era tan semblant a l’actual, que algunes de les autoritats més escandaloses demanaven que, per a bé o per a mal, fos considerada tan sols en un grau superlatiu de comparació.»

Apa, aquí us ho deixo. De tant conegut, no cal que diguem de qui és, però si teniu curiositat, només us diré que és d’un de la primera foto: aneu a qualsevol llibreria i fullegeu-los tots quatre, que valen molt la pena.

I compreu-vos els dos que us facin més el pes; podeu estar segurs que seran calés ben invertits.