I això, de què va?

⌊Si voleu anar directament a les darreres entrades, feu clic aquí

Benvinguts a El subratllat és meu, la meva manera de no abandonar mai del tot algunes lectures. I de compartir-les.

Frases, paràgrafs, fragments de llibres que val la pena compartir. Adés més llargs, adés més breus.

Fragments pelats, amb la sola companyia d’una fotografia. Fragments triats sense cap altre que el gust personal: que m’han agradat, m’han fet riure, m’han fet pensar. O tal vegada, també, aquelles poques línies que condensen tot un estil, que contenen tota la bellesa o la saviesa d’una obra sencera. Que retraten un autor.

De tant en tant, també, acompanyats de pensaments que aboco a raig, i que em temo que parlen més de mi que dels llibres; que parlen, potser, una mica, de tothom, d’això que ens passa.

Literatura, generalment, novel·la, narrativa… però també assaig, filosofia. Sempre, grans obres: clàssiques i modernes. Intemporals. Valors segurs, petites joies, descobriments. Catalans i universals (però sempre en català: que ja estic tip del tòpic que en català no hi ha bones traduccions… mentida! Passegeu-vos per aquest bloc i en trobareu de magnífiques)

D’això, va, El subratllat és meu. De reconèixer la feina dels autors, dels bons traductors i de les editorials valentes (algun dia caldrà reivindicar, també, els correctors d’originals, i segur que ens enduríem algunes sorpreses…).

I com que aquí l’actualitat no mana, ni estem lligats a la novetat ni a les campanyes de Nadal o de Sant Jordi, us encoratjo a no seguir cap ordre de lectura, salteu endavant o endarrere, que tan val la primera entrada com la d’ahir. Navegueu per les etiquetes que hi trobareu una mica de tot: des de Faulkner, a Vilallonga; des d’històries dures com l’hivern rus, a divertimentos blancs com un passeig en barca.

I a la Prestatgeria hi trobareu tota la llista de lectures i les referències més detallades dels llibres amb la procedència dels fragments, una fotografia de la coberta i, de tant, en tant, algun bonus track.

Si voleu estar al dia de les noves entrades, us podeu subscriure gratuïtament, o el podeu seguir per la pàgina de Facebook.

Sigui com sigui, gràcies per ser aquí. Som-hi?

8 pensaments sobre “I això, de què va?

  1. Gràcies per les teves paraules, Carme!!
    Sempre m’ha agradat compartir les bones lectures! Crec q des de fa uns anys tenim molts bons traductors en català, i uns editors excel·lents i molt valents (bons autors no fa uns anys, sempre n’hem tingut, tot i que no sempre els valorem prou).
    Qualsevol suggerència serà benvinguda.

    :)

    M'agrada

  2. He descobert el teu blog pels camins enrevessats del twitter. Immediatament m’ha cridat l’atenció, tindré molt en compte els suggeriments. Gràcies per compartir la teva dèria!

    Liked by 1 person

  3. Gràcies Xavier! celebro que t’agradi! Procuraré anar-los actualitzant amb força regularitat. Si vols t’hi pots subscriure i així rebràs els avisos de novetats ;)

    M'agrada

  4. Gràcies!! he mirat el teu blog! en sóc seguidor!! no coneixia la pàgina de fb! però ara que la veig, m’agrada!
    Tu ja ets un expert de la xarxa!! jo, encara a les beceroles!! :)

    M'agrada

Deixa un comentari